STIRI Gaza | SUA acuzata ca vinde arme Israelului, pentru a-i ataca pe palestinieni

În timp ce negociază un armistițiu între israelieni și militanții palestinieni, SUA continuă să alimenteze conflictul, prin vânzarea de arme letale Israelului, a declarat un expert în Orientul Mijlociu, pentru RIA Novosti.

“In timp ce Guvernul Statelor Unite pretinde să intermedieze un proces de încetare a focului, el continuă sa vanda arme Israelului”, a declarat Ken Klippenstein, un jurnalist care se ocupa in mod regulat de conflict.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de rachete Sidewinder AIM-9x, in valoare de 544 milioane dolari – care pot fi folosite asupra unor obiective terestre, de catre avioanele F-16 – împreună cu alte servicii de sprijinire a Israelului, a menționat expertul, pentru Ria Novosti.

“Ajutorul militar american pentru Israel se ridica la aproximativ 3 miliarde dolari pe an, ca parte a unui pachet de 30 de miliarde dolari ajutor militar pe timpul unui deceniu. Dar, această cifră nu include cei 504 milioane dolari pe care SUA ii acorda Israelului pentru apărarea antirachetă”, a spus Klippenstein.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.