STIRI Ucraina | Biserica Rusa va pune accent pe ajutorarea celor mai vulnerabile categorii de refugiati

Asistența Bisericii Ortodoxe din Rusia se va putea axa pe mamele singure cu copii, pe persoanele în vârstă, pe familiile mari și pe persoanele cu dizabilități – o astfel de abordare este planificată să stea la baza organizarii lucrului Bisericii cu refugiații.

La cea de-a doua reuniune a grupului de lucru, din 25 iulie, au participat reprezentanți ai mai multor instituții ale Sinodului și ai eparhiilor, ai instituțiilor Bisericii Ortodoxe Ruse, care lucreaza în prezent mod activ pentru a-i ajuta pe civilii afectați in Ucraina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Participanții au făcut schimb de informații privind numărul refugiatilor ucraineni în diferite regiuni ale Rusiei și au discutat despre sprijinirea persoanelor afectate.

“Este necesar să identificam cele mai vulnerabile grupuri de refugiați și să le oferim asistență specială – a declarat președintele grupului de lucru, șeful Departamentului Sinodal pentru caritate, Episcopul Pantelimon.

Cu banii pe care i-am strans, nu doar ca putem cumpara cate ceva, dar putem oferi ajutor, de exemplu, unor mame singure cu copii, familiilor numeroase, persoanelor cu handicap, persoanelor în vârstă si celor grav bolnave”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.