STIRI Italia | Graffiti antisemite in Roma

Mai multe graffiti antisemite noi au aparut pe un zid, în cartierul Prati din Roma, conform purtătorului de cuvânt al comunității evreiești, Fabio Perugia.

Expresia “Ardeti sinagogile”, a aparut pe același perete pe care un alt graffiti, care spunea ca “sfarsitul evreilor este aproape”, fusese indepartat marți.

Perugia a observat insemnarile proaspete cu graffiti, în timp ce vizita un magazin din zonă, ale cărui ferestre erau acoperite cu svastici.

“Acesta este un act stupid, al unor oameni care știu că sunt vânați”, a comentat președintele comunitatii evreiesti din Roma, Riccardo Pacifici.

“Avem motive sa credem ca făptașii vor fi în curând aduși în fața justiției”.

“Școlile evreiești, instituțiile și sinagogile au fost puse sub protecție 24 de ore, nu numai in Roma, ci peste tot in Italia”.

Ambasadorul israelian in Italia, Naor Gilon, a vizitat si el magazinul din Prati.

“Este îngrozitor să vezi svastici pe magazine evreiești. Simbolurile naziste sunt in revenire, dupa 70 de ani”, a spus Gilon.

“Este important ca toți politicienii italieni sa ia atitudine împotriva unor astfel de fenomene. Am auzit condamnări din partea celor mai multe partide, dar nu de la toate”.

Primarul Ignazio Marino a declarat: “Insemnarile anti-semite, care au apărut astăzi în diferite zone ale orașului, sunt rușinoase și ofensatoare pentru toti locuitorii Romei”, a spus Marino, conform agentiei Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.