STIRI Grecia arheologie | Descoperirea unui mormant grecesc din perioada miceniana

Un monument de mare importanță a fost descoperit în apropierea Amfissa, in centrul Greciei, în timpul unui proiect de excavare. Este vorba despre un mormant grecesc boltit, care datează din perioada miceniana 750-490 înainte de Hristos.

Mormântul este de 9 metri lungime, cu un intrand și o cameră mortuară circulara, care are un diametru maxim interior de 5.90 metri. Deși suprastructura de tip dom s-a prăbușit, pereții camerei se pastreaza la o înălțime de aproape trei metri.

Împreună cu mormântul boltit, arheologii au descoperit multe alte elemente unice, cum ar fi 44 de piese de ceramică pictată, două vase de bronz, inele de aur și de bronz, dintre care una cu un decor gravat, butoni din pietre semiprețioase, două pumnale din bronz, idoli de sex feminin și zoomorfi și un număr mare de pietre de sigiliu cu motive de animale, florale și liniare.

Excavarea a avut loc în prezența departamentului local de antichitati și a poliției, în scopul protejarii descoperirilor arheologice prețioase, conform Greek Reporter.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.