Daca mai era cat de cat treaba serioasa… acum e “bascalie” publica

Daca mai era cat de cat treaba serioasa… acum e “bascalie” publica

Manipularea despre care s-a tot vorbit pe Lacasuri Ortodoxe a iesit deja la lumina zilei, incepand sa devina evidenta greseala invocarii numarului 666 intr-o lupta cu lumea planificat laicizata.
Implicarea grabita a celor din Manastirea Petru Voda, acum se vede, ca prin Monahul Filotheu – care recunoaste greseala – a fost exploatata la maxim de cei interesati sa introduca cipurile in Romania:

Am fost de faţă, fix acum o săptămână, când părintele mi-a pus manuscrisul în mână şi m-a pus să-l postez pe net. A fost o greşeală asta, deoarece alţi mari părinţi s-au sesizat şi au devenit reticenţi la actul părintelui Pârvu. Ba, unii, chiar au spus – iată, a înnebunit Pârvu “.

Cum comenteaza ziarele? Exact cum se urmarea din start, (fiindca tot presa a lansat actiunea) dar nu aveau acest “material” pus la dipozitie acum de dezbaterea publica AZEC:

“Pentru occidentali, paşapoartele biometrice nu sunt nimic altceva decât un instrument de luptă împotriva terorismului. Pentru noi, astfel de paşapoarte sunt o creaţie diavolească.
Necuratul şi-a băgat coada-n ele de bare de identitate şi a mâzgălit numerele de înmatriculare a răului absolut: 666.”

In plus, atat de evidenta a fost greseala incat pana si presa laica se minuneaza si recunoaste aportul salvator al Apelului laudat de toti ortodocsii netului:

“Ca un balaur ameţit de mirosul începutului de criză economică, opinia publică creştină încă moţăia. A trebuit, însă, să vină biciul de foc al părintelui Pârvu, prin intermediul internetului, printr-un comunicat postat pe net acum o săptămână, ca o chemare la cruciadă: „Este vremea muceniciei! Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!”
Ce a urmat a fost o adevărată nebunie. Stârnită, conştiinţa publică a explodat.”

Si, pentru cei ce poate ca nu sunt inca lamuriti in ce priveste solutionarea problemei CIP-urilor prin invocarea legilor laice si nu prin venirea apocalipsei, recomand lectura acestui fragment de incheiere (laic), ocazionat de discutiile “ortodoxe”, ca tot vorbeam de imagine:

Cazuri din sânul Bisericii, nesupuse vreodată dezbaterilor publice
(vrea sa zica: precum problema CIPurilor, intelegeti?)
Preacurvia. Cel mai recent caz în care un reprezentant al Bisericii a fost implicat este cel al preotului Florin Ciutoiu, de la Biserica Sfântul Andrei din Cernavodă. Acesta a fost văzut într-o înregistrare postată pe internet când întreţinea raporturi sexuale cu o femeie.

Homosexualitatea. Au fost cazuri în care reperzentanţi ai Bisericii au fost subiectul unor astfel de scandaluri. Cel mai recent este cel în care un preot din Stoileşti-Vâlcea, Florin Darius Matei, a mărturisit că a avut relaţii intime cu stareţul schitului Trivale din Piteşti, Gherasim Nicuţ.

Corupţia. Unul dintre cazurile recente şi de anvergură este cel al preotului Laurenţiu Floroiu din Vedea-Argeş. Faţa bisericească a fost implicată în scandalul permiselor, având rolul de intermediar de clienţi pentru poliţiştii şpăgari. Acum este arestat preventiv.
Nu credeam că voi trăi să văd şi eu începutul acestor vremuri apocaliptice
Iustin Pârvu, stareţ al Mănăstirii Petru Vodă

Acum, efectele sunt deja evidente? Cei ce se credeau salvatori au grabit practic introducerea cipurilor, fiindca … “Gata, de acum, oricine se va mai opune CIP-urilor va parea celorlalti un prost” (caci asta “ne ajuta” sa vedem, ziarele). Si aud ca vor mai fi “adunari”…
Nu-ti vine sa zici: Domne, ce-nseamna lucrurile facute fara binecuvantare arhiereasca (ma refer la apel… sau a avut)!?

Continui sa ma intreb: cine s-a folosit de pr. Iustin? si inteleg de ce pr. Arsenie Papacioc spunea: “e o greseala tactica. Nu e momentul acum sa facem un asemenea zgomot. “…

Se pare ca stia ca opozitia serioasa va fi astfel discreditata…

KSLCatalin

NOTA:
Fragmentele scrise cu albastru sunt preluate din ziarul de mare tiraj ADEVARUL. Pentru articolul intreg, dati click aici

Popii, paşaportul biometric şi Apocalipsa

:
Un alt articol la fel de lamuritor avem si aici:

Cititi toate articolele pe aceasta tema, KSLCatalin, aici:

.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.