Bulgaria: Mormantul unui soldat roman, descoperit in Sapareva Banya

Un mormânt din epoca romana, conservat în întregime, a fost descoperit in statiunea de sud-vest a Bulgariei, Sapareva Banya, conform unui anunt facut de muzeul istoric al orașului Kyustendil, citat de publicatia Novinite.

În timpul construcției unei case private pentru oaspeți, muncitorii au descoperit ceea ce s-a dovedit a fi 24 de morminte, dintre care cele mai vechi datează din secolul 4 dupa Hristos, conform Radioului Național Bulgar (BNR).

O placă intacta a fost descoperita în interiorul unuia dintre pereți. Cel mai probabil, este vorba despre un mormânt al unei familii, in care arheologii au descoperit rămășițele unui bărbat, ale unei femei și ale unui copil, precum și resturile din incinerare. Se presupune că barbatul era soldat, datorita încălțămintei sale militare, informeaza BNR.

Arhitectura mormântului este intacta. Construcția sugerează că proprietarul a fost un militar bogat, de rang mai mare, a explicat echipa de arheologi. Lucrările de excavare implica experți din orașul Samokov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.