Saptamana ecumenica in Arhiepiscopia Tomisului

In prima duminica, la sfârsitul Sfintei Liturghii, Monseniorul Stefan Ghenta, vicar romano-catolic de Dobrogea, împreunã cu credinciosii romano-catolici, au fost prezenti la Catedrala Arhiepiscopalã.

Cu acest prilej, reprezentantii cultelor au rostit câte un cuvânt la acelasi amvon. Astfel, IPS Teodosie a afirmat:

„asa cum s-a format deja o tradiþie, între 18-25 ianuarie, Patriarhia Românã desfãºoarã o sãptãmânã de rugãciune numitã ecumenicã în care ne întâlnim cu fratii romano-catolici, aici, în Catedrala noastrã si mergem si noi la Catedrala romano-catolicã”, iar monseniorul Stefan Ghenta a spus:

„sã-l rugãm pe Bunul Dumnezeu sã reverse darul Sãu asupra dumneavoastrã, asupra noastrã, asupra tuturor crestinilor din lumea întreagã, ca sã fim o singura Bisericã a lui Hristos”.

Marti, 20 ianuarie, la ora 18.00, Înaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a rãspuns invitatiei lansate de Monseniorul Stefan Ghenta de a fi prezent în mijlocul credinciosilor romano-catolici, la basilica „Sfântul Anton de Padova” din Constanta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.