Consolidarea familiei, solutia cheie in eradicarea saraciei la nivel mondial

Cresterea eforturilor de sprijinire a familiei, celula de bază a societății, este cheia eradicarii sărăciei la nivel mondial.

Încăpățânarea de a nu recunoaste “rolul evident al familiei în eradicarea sărăciei și de a nu aborda cauzele acesteia pornind de la politicile sensibile privind familia, in vederea consolidarii stabilitatii acestei institutii sociale fundamentale, este extrem de iresponsabila și, în cele din urmă, contra-productiva, din partea guvernelor”.

Acesta a fost mesajul central al adresarii catre ONU, în această săptămână, a reprezentantului Vaticanului, Arhiepiscopul Francis A. Chullikatt.

Intervenția Arhiepiscopului a fost parte a celei de-a 10-a sesiuni a Grupului de lucru privind Obiectivele Dezvoltarii Durabile, intitulata: “Eradicarea sărăciei și promovarea egalității”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.