Patriarhul Moscovei: Unii nu stiu ce este Postul Mare-

“Noi nu postim, pentru a respecta un regim alimentar ca dieta, așa cum cred unii, deci nu pentru a pierde in greutate, nu pentru ca propriile noastre corpuri sa funcționeze mai bine – cu toate că, într-adevăr, exista si un astfel de rezultat fizic”, a declarat Patriarhul Kirill, in aceste zile, in Catedrala Mantuitorului, din Moscova.

“În primul rând, noi postim pentru a ne schimba trairile noastre, pentru că natura spirituală a omului este legată de condiția fizică a organismului, care afectează starea noastra duhovniceasca, spirituala.

Rezultatul postirii mele, ar trebui să fie o schimbare profundă în propria gândire, în relația mea cu lumea, în concepția mea, in perceperea valorilor, în determinarea a ceea ce este important și vesnic pentru un om, și a ceea ce este secundar si nu este valoros, si il face sa-si piarda viața.

Postul Mare este timp de rugăciune și de studiu imparțial la adresa persoanei mele, prin meditație și pocăință” – a avertizat Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.