Uganda: un Cardinal al Vaticanului reactioneaza impotriva noii legi anti-gay

Un Cardinal al Vaticanului a criticat legea anti-gay din Uganda și a cerut abrogarea sancțiunilor sale severe, conform The Miami Herald.

Citând Associated Press, The Miami Herald a informat că, ieri, Cardinalul Peter Turkson din Ghana, președinte al Consiliului Pontifical pentru Justiție și Pace, a declarat ca “homosexualii nu sunt criminali”, și ca nu ar trebui să fie condamnati cu pedepse de închisoare pe viață.

“Vorbind cu reporterii din Bratislava, unde a participat la o conferință a Bisericii Catolice și a Drepturilor Omului, Turkson a declarat ca Vaticanul face apel, de asemenea, la comunitatea internațională, să ofere în continuare ajutor”.

“Uganda a fost lovita de reducerea substanțiala a ajutoarelor, ca reactie la aceasta lege. Banca Mondială a amânat un împrumut de 90 milioane dolari pentru sistemele de sănătate din Uganda”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.