Tanzania: crestinii, speriati de atacurile din Zanzibar

Liderii Bisericii de pe insula semi-autonoma Zanzibar, au apelat la Guvernul Tanzanian, să facă mai mult pentru a-i proteja pe creștini, după recentele atacuri cu bombă.

Creștinii sunt “agitati și speriati”, după ce extremiștii islamiști au lansat atacuri asupra bisericilor, în trei locații diferite de pe insula, în ultima lună.

În primul atac, pe 23 februarie, o bombă a explodat în apropiere de intrarea in Biserica Adunării Evanghelice a lui Dumnezeu din Zanzibar (EAGZ), în Kijito Upele-Fuoni, în afara orașului Zanzibar, chiar înainte de sfârșitul unei slujbe duminicale. Mai multe persoane au suferit răni minore.

În ziua următoare, un dispozitiv a fost detonat în afara Catedralei Christ Church, din Stone Town.

Anterior, cateva bombe artizanale au fost lansate asupra unei biserici adventiste de ziua a șaptea, în apropiere de Tomondo, în timpul unei slujbe.

Un grup separatist, Asociația pentru Mobilizarea si Propagarea Islamista, ii amenința pe creștini, incepand din 2012. În timp ce populația Tanzaniei este 54% creștina, arhipelagul Zanzibar este mai mult de 97% musulman.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.