Istanbul: Marele Sinod Pan-Ortodox, in 2015, un obiectiv al Patriarhului Bartolomeu

O întâlnire de trei zile a șefilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale, a fost deschisa in Patriarhia Ecumenică, la Istanbul, ieri, fiind prezidata de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Reuniunea se va concentra pe Sfântul si Marele Sinod al Ortodoxiei (Pan-Ortodox), care este în curs de pregătire de zeci de ani.

Surse din Patriarhia Ecumenică au declarat, pentru ANA-MPA, ca Patriarhul Bartolomeu lucrează din greu pentru a se asigura că Sinodul va avea loc anul viitor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În discursul său de deschidere, Patriarhul Ecumenic a subliniat că întâlnirea are loc într-un moment tulbure pentru Biserică, menționând si faptul ca abilitatea acestuia de a-si exercitarea propria misiune este, de asemenea, contestată.

Ierarhii vor discuta, totodata, aspecte referitoare la persecutarea creștinilor din Orientul Mijlociu, evoluțiile din Ucraina și indepartarea din ce in ce mai mare a societății europene de principiile creștine.

La reuniune, participa șefii a 13 Biserici Autocefale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.