Turcia: Sinaxa Pan-Ortodoxa 2014. Rezumatul primei zile

Conform unui raport al Patriarhiei Romane, Sinaxa a fost deschisă de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidenţiat necesitatea organizării unor astfel de întâlniri, in ce priveste mărturisirea unitatii credinţei şi răspunsul in fata problemelor societăţii contemporane.

Conform unei declaratii oferite agentiei de stiri oficialle a Patriarhiei Romane, IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, prezent la eveniment, a relatat ca ziua de ieri, prima zi a Sinaxei, a fost dedicată luării de cuvânt din partea Întâistătătorilor Bisericilor, după ce Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a ţinut o cuvântare prin care a facut referire la problemele lumii contemporane, precum secularizarea si ateismul.

IPS Mitropolit Nifon a mai amintit ca un al doilea scop al prezentei sinaxe este pregatirea Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. “Sinaxa se va încheia duminică, prin coliturghisirea Întâistătătorilor de Biserici, după ce cu o zi înainte se va adopta mesajul Sinaxei de la Constantinopol”,a inchiat acesta, pentru Centrul de presa al Patriarhiei Romane [https://www.basilica.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.