Sinaxa Panortodoxa 2014: Patriarhul Ecumenic, despre persecutarea crestinilor. Protest ortodox

Liderii spirituali ai lumii creștine ortodoxe, care numare 300 de milioane de credincioși, s-au întâlnit ieri, la Istanbul, în jurul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Printre alte probleme importante, acestia vor lua in discutie si situația dificilă a comunităților creștine din Orientul Mijlociu.

În discursul său, rostit in deschiderea Sinaxei, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a denunțat faptul că “violența, în numele religiei, predomina de multe ori, fiind o amenințare pentru credincioșii în Hristos: cu mare tristețe și îngrijorare monitorizăm persecutarea crestinilor, distrugerea și profanarea sfintelor biserici, precum și răpirea și uciderea preoților, călugărilor și chiar a episcopilor, cum este cazul lui Paul de Alep și Yuhanna Ibrahim din Biserica Siriana Iacobită (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)”.

“Biserica Ortodoxă din întreaga lume, trebuie să-si ridice glasul, în semn de protest”, împotriva acestui fenomen, a adăugat acesta, “care amenință însăși existența Bisericilor Ortodoxe”.

Așa-numita Primăvară Arabă, din 2011, a stârnit tensiuni și violențe împotriva comunităților creștine, in diferite țări din Orientul Mijlociu, care au inceput sa cunoasca, totodata, o creștere a fundamentalismului islamic, conform Ansa (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.