In Postul Mare: Dovedeste-ti credinta, crestine!

“Dovedeste-ti dara tu, crestine, credinta ta, mai intai prin curatenia purtarii tale. Nu-ti intina mintea cu ganduri necurate, nici gura cu vorbe spurcate, ci leapada toata nemernicia si rautatea. Nu te face netrebnic prin purtarea ta, caci nimic intinat nu intra in Imparatia Cerurilor.

Dovedeste-ti credinta ta, crestine, prin smerenie si pocainta adevarata, omorandu-ti toate patimile si pornirile rele.

Dovedeste-ti credinta, crestine, cu rabdare statornica si cu nadejde deplina in Dumnezeu, pentru ca tu stii ca, in lumea aceasta, toate cele bune si placute Tatalui sunt rasplatite prin Cununa Mantuirii. Arata-te aparator al celor napastuiti, saraci, bolnavi, sau prigoniti pentru dreptate, stiind ca astfel implinesti Cuvantul lui Hristos.

Dovedeste-ti credinta, crestine, prin iubirea fara de preget a pacii, catre oricine si mai ales catre vrajmasi.

Arata prin FAPTE aievea ca scumpe iti sunt Cuvintele lui Hristos, si de aceea datoria ta este sa iubesti pe toti vrajmasii tai, sa binecuvintezi pe toti cei cate te blestema si te prigonesc, si sa faci bine, rugandu-te pentru cei ce te urasc si iti vor raul.

Fa necurmat BINELE! Cum poti, cat poti si pe unde poti. Cat de putin si dupa puterile tale, dar cu dragoste, stiind ca toate lui Hristos le faci si ca pentru toate acestea, putin iti este a le face pe pamant, si mereu sa ai in minte ca viata ta se scurge ca o clipa inaintea lui Dumnezeu.

Ce-ti va fi tie atunci, cand te vei afla in fata Dreptului Judecator?

Primeneste si lucreaza la strangerea untdelemnului faptelor bune, in candela inimii tale, si croieste cu atentie si grija la straiul tau de nunta.

Nu uita ca Dumnezeu te vrea langa El, dar nu te trage de mana, ca sa intri in Casa Lui.”

Extras din Sfantul Ioan Gura de Aur, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de: Pr. Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.