Agresivitatea ultra-liberala: revizuirea valorilor morale, distructiva pentru societatea moderna

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat ca Rusia este îngrijorată de intensificarea, în unele țări, a activității activiștilor ultra-liberali, care predică toleranța și o revizuire a valorilor morale, adăugând că astfel de acțiuni sunt distructive pentru societatea modernă.

“Suporterii ideilor ultra-liberale, care promovează toleranța și hedonismul și cer o revizuire a valorilor morale, care ar fi comune tuturor religiilor, au devenit recent foarte agresive, în unele țări”, a declarat Lavrov, la reuniunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, din Geneva, in aceasta saptamana.

Lavrov a reiterat că “astfel de acțiuni sunt distructive pentru societate și sunt extrem de rele pentru educatia tinerei generații. Copiii trebuie să fie protejați de informații care dauneaza sanatatii mentale si le micșorează demnitatea”, a spus el.

Lavrov a amintit că Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice, prevede posibilitatea restricționarii legislative a drepturilor și libertăților, în interesul protecției sănătății oamenilor și a moralei, siguranței și ordinii publice.

Lavrov a mai spus că “nicio țară sau grup de țări nu are puteri exclusive de a face unilaterale unele ‘reguli de conduită’, care nu sunt acceptate universal”.

“Forțarea interpretării standardelor drepturilor omului pe alții, nu doar ca poate exacerba contradicțiile inter-culturale și inter-religioase, dar poate cauza un conflict intre civilizații și sabota eforturile de a creare a unui sistem stabil de guvernare la nivel mondial”, a incheiat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.