Biserica Ortodoxa a Poloniei revine la Calendarul Iulian – vechi

Biserica Ortodoxă din Polonia va reveni la calendarul iulian. Această decizie a fost luată în cadrul sesiunii de primăvară a Consiliului Episcopilor, care a avut loc zilele trecute, la reședința Mitropolitului Sava de Varșovia și Intreaga Polonie.

Hotararea urmeaza faptului că, cele mai multe parohii ale Bisericii Ortodoxe din Polonia (96%) celebrau oricum sărbătorile bisericești dupa vechiul calendar. Astfel, Consiliul a anulat decretul din 12 aprilie 1924, care introducea Noul Calendar, în Biserica din Polonia, conform publicatiei rusesti Sedmitza.

Potrivit decretului, Biserica va reveni la vechiul calendar incepand din 15 iunie 2014. Consiliul a afirmat că parohiile care doresc să oficieze slujbele dupa noul calendar pot face în continuare acest lucru.

Consiliul a mai analizat, de asemenea, lucrările comisiei bilaterale pentru dialog ortodox-catolic și a discutat o serie de probleme ecumenice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.