Georgia: manifestatie in masa, impotriva fortelor care au lovit Serbia si lumea ortodoxa

La intiativa “Institutului Eurasia”, la Casa filmului, din Tbilisi, Georgia, in aceste zile a fost efectuata o proiectie video, a unui film documentar de 30 de minute, cu ocazia celei de-a 15-a aniversari a tragediei sârbe, in urma bombardarii orașelor din Serbia și a genocidului impotriva sârbilor din Kosovo, conform publicatiei rusesti Blagovest.

Scopul proiectiei a fost acela de a prezenta publicului larg forțele care vizează dezmembrarea Iugoslaviei și a lumii ortodoxe, conform săptămânalului “Sapatriarkos utskebani” (“Buletinul patriarhiei”).

La sfârșitul filmului demonstrativ, spectatorii adunați la eveniment au pornit intr-o procesiune in masă, cu bannere si inscripții, prin care faceau apel la memorarea tragediei poporului sârb de aceeași credință. Această acțiune a avut loc cu acordul municipal. Participanții la miting au manifestat pana in zona misiunii NATO din Georgia.

La inițiativa publicului, a fost oficiata si o slujba de pomenire pentru victimele războiului sârb din 1999. O acțiune similară, a organizației “Institutul Eurasia”, a avut loc, de asemenea, in Batumi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.