Athos: Calugarii dizidenti din Manastirea Esfigmenu se plang de discriminare

Conform Neokosmos, care citeaza Associated Press, starețul unei mănăstiri din Muntele Athos, afirma ca cei peste 120 de călugări greci din manastirea sa se confruntă cu lipsa alimentelor și medicamentelor, din cauza atitudinii Bisericii Ortodoxe, care ii consideră apostați și vrea să-i evacueze din lacasul vechi de 1.000 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Calugarul Metodie le-a declarat reporterilor, conform Neokosmos, si mai multor susținători credincioși din Salonic, ca acestia se imbolnavesc si sunt pe moarte, neexistand niciun medic care sa le diagnosticheze bolile.

Metodie și călugării săi s-au baricadat în interiorul Mănăstirii Esfigmenu. Ei pot intra și ieși din mănăstire doar furisandu-se – conform Neokosmos. Călugării din Esfigmenu au fost critici la adresa Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), liderul spiritual al creștinilor ortodocși, incepand din anii 1960, pentru dialogul cu Biserica Catolică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.