Patriarhul bulgar discuta cu Comisarul European despre intoleranta religioasa

Comisarul European din Bulgaria, Kristalina Georgieva, și Patriarhul Neofit al Bisericii Ortodoxe Bulgare au subliniat importanța protejării toleranței religioase și etnice.

In cadrul unei reuniuni care a avut loc la sediul organismului de conducere al Bisericii – Sfantul Sinod – din Sofia, Georgieva – al cărui portofoliu se ocupa de cooperarea internațională, ajutorul umanitar și criză – i-a vorbit Patriarhului Neofit despre suferința teribilă, cauzata de intoleranța religioasa, la care a asistat personal în timpul angajamentelor oficiale în Africa, Orientul Mijlociu și Asia.

Georgieva a subliniat preocuparea sa fata de pierderea pe scară largă a toleranței între oamenii diferitelor comunități etnice și religioase, care timp de secole au trăit împreună în pace și înțelegere reciprocă, dar care astazi sunt in permanent conflict.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.