Impartasire comuna intre o Biserica Ortodoxa Orientala si Biserica Romano-Catolica. Acord in India, de recunoastere a Sfintelor Taine

Conform informatiilor transmise de corespondenti Lacasuri Ortodoxe din India, recent a fost semnat un acord intre Biserica Ortodoxa a Indiei – Malankara – si Biserica Romano-Catolica, de recunoastere reciproca a Sfintelor Taine (Sacramente), in anumite circumstante.

Acordul a fost semnat în timpul recentei sesiuni a Comisiei Oficiale de Dialog pentru Unitatea Bisericii.

Conform acordului, schimbul de Sacramente (Sfinte Taine) se va face în circumstanțe speciale, bazate pe anumite prevederi. Dar, nu s-a specificat nimic clar despre natura circumstanțelor sau a acestor prevederi.

Anterior, Bisericile încheiasera acorduri privind utilizarea in comun a bisericilor și cimitirelor. Acum, ele au cazut de acord ca Tainele Spovedaniei si Impartasaniei sa poata fi impartasite intre ele, în anumite circumstanțe.

Criticii sustin ca Vaticanul s-ar folosi de diplomație, de toate aceste dialoguri si de persecutarea crestinilor, pentru a atrage Biserici Ortodoxe. Ei remarca, de asemenea, ca oricum Biserica Ortodoxa ar fi trebuit sa fie preocupata mai intai de problemele, de schismele si de procesele in instanta, interne, sau intre Bisericile Ortodoxe Răsăritene și cele Orientale, care demonstreaza o neglijare a problemelor ecumenice inter-ortodoxe si o neimplicare din partea Bisericilor in cauza, pana la a ajunge sa semneze astfel de acorduri – mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.