Familia – gay: Presedintele Frantei renunta momentan la o lege controversata. Victorie a ‘Manif pour Tous’?

Un proiect de lege prvind familia, in Franta, a fost amânat pe termen nedefinit. Motivul oficial invocat este o “agendă excesiv de incarcata”, dar amanarea reprezinta de fapt o “victorie” pentru toți oponenții politicilor Președintelui Francois Hollande, in special pentru “Manif pour Tous”, asociația care a organizat în ultimele luni demonstrații împotriva căsătoriei între persoane de același sex și care a promovat recent proteste împotriva tratamentelor de fertilitate asistata pentru cuplurile de lesbiene și a maternitatii surogat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Lucrul la pregătirea textului va continua”, a declarat guvernul, dar proiectul de lege nu va fi prezentat în 2014. Ar fi trebuit sa fie discutat de către Consiliul de Miniștri în aprilie, și apoi dezbătut în Parlament, în a doua jumătate a anului.

Între timp, guvernul i-a cerut Comisiei nationale de Etică sa examineze proiectul. Comitetul va anunța rezultatele sale după alegerile europene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.