Alepo: rebelii sirieni au ajutat sa evadeze mii de detinuti, din inchisoarea regimului

Rebelii anti-guvern sirieni au eliberat un număr nespecificat de deținuți ai Guvernului, dintr-o închisoare de stat din orașul Alep, conform declaratiei unor activiști locali pentru ANSA, prin Skype.

Desi numărul exact al deținuților eliberați ramane încă necunoscut, surse locale au declarat ca în închisoare se aflau mai mult de 4.000 de persoane.

Atacul asupra inchisorii a fost condus de miliția Jabhat al-Nusra, afiliata al-Qaeda, și de Frontul Islamic Sirian, o organizație salafista a gruparilor rebele islamiste. Deținuții, mulți dintre ei deținuți politici ai Regimului, au fost eliberati după un asediu care a durat luni de zile, indreptat asupra penitenciarul situat în sectorul de nord al orașului.

Asediul a implicat cel puțin un atentat sinucigaș în perimetrul închisorii, conform surselor locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.