John Kerry si Israelul: nu am de gand sa ma las intimidat!

Secretarul de stat american John Kerry a declarat pentru CNN că nu va ceda în eforturile sale de a media un plan de pace în Orientul Mijlociu, în ciuda unor critici dure din partea oficialilor de top israelieni.

“Am fost atacat înainte de oameni care foloseau gloanțe reale, nu cuvinte. Și nu am de gând să ma las intimidat. Eu nu am de gând să stau jos”, a declarat veteranul decorat in Razboiul din Vietnam, pentru CNN, intr-un interviu al lui Jake Tapper.

“Din păcate, există unele persoane în Israel și în Palestina și în altă parte a lumii, care nu sprijină procesul de pace”.

Unii “nu acceptă două state”, iar altii “nu vor niciun fel de resctrictii in aceste asezari”, a declarat secretarul de stat, citat de Ansa.

“Ceea ce este important este să privim partea pozitivă a lucrurilor, care este faptul că marea majoritate a oamenilor din Israel, majoritatea palestinienilor și a oamenilor din regiune cred în pace și doresc pacea”, a declarat șeful diplomației americane.

Ministrul Apărării, Moshe Yaalon, si-a cerut scuze luna trecută, după ce a fost citat spunand ca eforturile de instaurare a păcii, ale lui Kerry, deriva dintr-o “obsesie de neînțeles” și dintr-un “sentiment mesianic”.

Ieri, Ministrul Economiei, Naftali Bennet, care conduce partidul nationalist religios Casa Evreiasca, a acuzat Statele Unite ca au luat o serie de decizii greșite, care au compromis securitatea Israelului.

Ministrul a mers atât de departe, încât a ajuns sa spuna că politicile Washington-ului sunt responsabile pentru creșterea numarului “lansarilor de rachete din Gaza”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.