31 mai, Nicosia: Prima parada gay care a avut loc vreodata in Cipru

In data de 31 mai, in acest an, va avea loc in Cipru prima parada gay care a avut loc vreodata, in Nicosia, și va fi parte a Cyprus Pride Festival care va dura 15 zile, conform unui raport Ciprus Mail, care-l citeaza pe liderul ACCEPT LGBT Cipru, Costas Gavrielides.

“Aceasta dovedeste cât de mult societatea cipriotă a avansat in problemele de incluziune si acceptare”, a declarat Gavrielides pentru ziar, adăugând că astepta asta de mult timp. Parada va avea loc sub auspiciile primarului Nicosiei, Constantinos Yiorkadjis. Potrivit unui comunicat de presă al LGBT, festivalul are loc ca celebrare a Legii Parteneriatului Public, care este așteptat să fie votata în aprilie. Festivalul va începe oficial pe 17 mai, Ziua Internațională Impotriva Homofobiei și Transfobiei, și va include o varietate de activități LGBT, conducand si la parada din 31 mai.

Printre altele, comunitatea LGBT organizeaza si un festival de film, o expoziție de artă, o serie de discuții deschise pe probleme LGBT, precum și pe probleme ce tin de anti-homofobie și de campania educațională anti-intimidare, cu ajutorul Consiliului Tineretului din Cipru.

LGBT extinde o invitație pentru comunitatea LGBT cipriota turca, de a lua parte la eveniment. Nordul tocmai a dezincriminat si el homosexualitatea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.