Declaratia Patriarhului Bartolomeu: intalnire la Ierusalim, cu Papa Francisc

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a declarat, privind viitoarea intalnire care va avea loc la Ierusalim, cu Papa Francisc:

“Cu asteptata bucurie și sentiment de respect si fraternitate, asteptam cu nerabdare, viitoarea noastra intalnire comemorativa, in acest an, în Cetatea Sfântă a Ierusalimului, cu prea iubitul nostru frate în Hristos, Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Aceasta aniversare, a cincizecea, a întâlnirii istorice dintre Papa Paul al VI-lea și predecesorul nostru vrednicul de pomenire Patriarh Athenagoras, este o ocazie excepțională de aprofundare a legăturilor frățești dintre Petru și Andrei, pentru ambele noastre Tronuri, ai caror fondatori au fost.

Din acest motiv, urmand Papei Paul al VI-lea și Patriarhului Athenagoras, ne exprimăm dorința de promovare a relațiilor dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe.

În urmă cu două mii de ani, Ierusalimul a fost locul in care Lumina a rasarit din Mormânt. Fie ca ea să rasara în Ierusalim, din nou, unde lumina pacii, încrederii reciproce și dragostei frățesti straluceste puternic, de dragul celor două Biserici ale noastre și de dragul lumii întregi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.