Mitropolitul Mar Georges de Bagdad si Irak: discutii in Rusia

Ieri, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, l-a primit la sediul Departamentului pe Mitropolitul Mar Georges de Bagdad și intregul Irak (Biserica Asiriană a Orientului).

Reuniunea s-a axat, în special, pe situația din Irak, incepand din 2003, in special in ce-i priveste pe crestinii aflati in aceasta tara, precum și perspectivele de ieșire din criză (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Ierarhii au mai discutat, de asemenea, despre situația socio-politică din Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Mitropolitul Ilarion i-a prezentat oaspetelui inițiativele Bisericii Ortodoxe Ruse in apararea minoritatii creștine din Orientul Mijlociu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.