Basilica, site-ul oficial de stiri al Patriarhiei Romane, atacat de hackerii Basarabia e Romania

Site-ul Agentiei de stiri oficiale a Patriarhiei Romane pare sa fi fost spart in aceasta noapte de hackeri, dupa cum informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

In ultimele ore, un articol intitulat „Basarabia e România” cu trimitere spre pagina de facebook a gruparii in cauza a aparut postat in paginile agentiei, cu adresa “httpswwwfacebookcombasarabiaeromania”, cu eticheta specifica ultimului articol, respectiv indicativul general “14654.html” (vezi foto). Articolul a fost postat AICI [https://www.basilica.ro/stiri/httpswwwfacebookcombasarabiaeromania_14654.html] , la doar 8 minute dupa ultima interventie a administratiei asupra articolului dedicat Sambetei Mortilor – Mosii de Iarna (care ar fi putut atrage deja vizitatori interesati), dupa cum informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

In acest moment (5:00 – ora Romaniei), articolul in cauza nu mai este vizibil, dar intreg site-ul basilica.ro (alaturi de ziarullumina.ro si patriarhia.ro – cel mai probabil gazduite pe acelasi server) ramane inca inaccesibil. Pana in prezent, atacuri ale hackerilor “Basarabia e Romania” (slogan al unioniștilor) au mai fost semnalate pe paginile oficiale ale unor partide din Republica Moldova si pe alte site-uri din Romania, unele dintre atacuri fiind foarte recente.

De regula, hackerii patrund fraudulos pe serverele pe care sunt gazduite site-urile vizate si blocheaza total accesul administratorilor legali pe server, afisand pe paginile home imaginea hartii Romaniei Mari, cu mesajul “Basarabia e Romania”, informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.