Un membru de frunte al opozitiei siriene cere eliberarea crestinilor rapiti

Un membru al opoziției siriene, care a participat la Conferința de Pace Geneva II, a cerut în mod public eliberarea creștinilor răpiti în țara sfâșiată de război. Savantul Islamic Sheikh Mohammad Abdel-Hady al-Yaaqubi a declarat că atacurile împotriva oamenilor nevinovați “nu reflectă valorile Islamului”. Șeicul Al-Yaaqubi a cerut “tuturor militanților islamici, să-i elibereze imediat pe toți cei care sunt pe nedrept reținuți împotriva voinței lor, în special episcopii nevinovați, călugărițele și călugării”. Membrul opoziției islamice a emis o declarație, în timpul unei conferințe de presă, în urma unei întâlniri între opoziția anti-Assad și Dr. Olav Fykse Tveit, secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor. Conform Agenției de știri Fides, Dr. Tveit a făcut apel la rugăciune pentru pace în Siria. “Noi, ca lideri religioși, trebuie să tragem speranța că miracolele sunt posibile și că va fi pace”, a spus el. “Dacă nu facem acest lucru, cine sa o faca?”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.