publicat în: Arhivă

Pelerinaje in Biserica Ortodoxa: Cursuri de pregatire a ghizilor

Din februarie si până în luna mai, Moscova va găzdui un program special destinat pregatirii ghizilor pentru pelerinajele Bisericii. Participanții la curs vor fi capabili sa dobândeasca cunoștințe aprofundate în domeniile “Bazele culturii ortodoxe” și “Istoria altarelor crestine”, conform unui raport de ultima ora al Patriarhiei Ruse.

Cursul “Bazele culturii ortodoxe” implică studierea Vechiului și Noului Testament – doctrina principala, metode de pregătire și desfășurare a pelerinajelor. Cursantii vor lua parte la un curs despre istoria Bisericii Creștine, intelegand totodata si specificul arhitecturii unei biserici ortodoxe, învatand si elementele de bază ale iconografiei.

Cursul al doilea, “Istoria altarelor creștine. Altare ale Bisericii Ortodoxe Ruse”, va fi organizat la Universitatea Ortodoxă și Centrul de Pelerinaj al Patriarhiei Moscovei. In dezvoltarea cursului, s-au implicat specialiști cu experiență, recomandati de Comisia pentru Turism și Management in Moscova. În cadrul acestui curs, viitori ghizi ai pelerinajelor ortodoxe dobândesc cunoștințe despre rolul altarelor in lucrarea istorica a Bisericii Ruse.