140 de ani de la sfintirea Bisericii Albesti – Ialomita (foto)

Ieri, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a slujit Sfânta Liturghie la parohia Albești, Protopopiatul Slobozia, la împlinirea a 140 de ani de la sfințirea bisericii parohiale, dupa cum ne informeaza reprezentantul media al Episcopiei, Arhidiacon Silviu Nicusor Dascalu.

Preasfinția Sa a acordat, prin hirotesie, preacucernicului părinte paroh Marin Neagu rangul de iconom. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai sfintei biserici

Răspunsurile la strană au fost date de grupul restrâns al Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre pregătirea pe care o săvârșim în aceste zile pentru Sfântul și Marele Post, despre îndemnul la priveghere activă pe care ni-L face Mântuitorul Iisus Hristos, despre faptul că, la Judecata Veșnică, vom fi cercetați și răsplătiți, sau osândiți, după faptele noastre izvorâte din credința în Iisus Hristos, mai informeaza reprezentantul media.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.