Vatican: Papa Francisc creeaza un Secretariat si un Consiliu pentru Economie

Papa Francisc infiinteaza un “Secretariat pentru economie”, condus de Cardinalul australian Pell, și un “Consiliu pentru economie”. Pentru prima dată, o structură completă va fi responsabila de gestionarea resurselor umane.

Motu proprio emis de Papa Francisc pe această temă, intitulat “Fidelis dispensator et prudens”, a fost publicat astazi si transmis tuturor agentiilor de stiri (foto).

Acesta stabileste “Secretariatul pentru economie” ca fiind “o structură de coordonare a afacerilor economice și administrative ale Vaticanului”. Secretariatul va pregăti un buget anual, va gestiona planificarea financiara, resursele umane și achizițiile.

“Consiliul pentru economie”, la randul sau, este format din 15 membri – 8 episcopi și cardinali, și 7 laici. Noul Consiliu este responsabil de hotararea de directive pentru Secretariatul pentru economie. Secretariatul va intra in funcțiune imediat, conform aceleiasi declaratii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.