publicat în: Arhivă

Bredang-Stockholm: vizita arhiereasca pe santierul bisericii ortodoxe romanesti

In aceasta sambata, Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord a vizitat lucrările in desfasurare pe șantierul bisericii românești din Bredäng-Stockholm, impreuna cu mai multi preoti slujitori, conform informatiilor pe care ni le-a oferit un reprezentant al serviciului de secretariat al Episcopiei.

Evenimentul a urmat agapei organizate dupa slujba Sfintei Liturghii si cea a Pomenirii celor Adormiti, savarasite in aceasta sambata – Sâmbăta Moșilor de Iarnă – în biserica parohiei românești din cartierul Bredäng din Stockholm. La slujba, Ierarhul a fost insotit de preoții Gheorghe Borca, Ioan Ruja, Florin Balan și diaconul Sorin Sîplăcan, conform aceleiasi surse.

În cadrul slujbei Parastasului, Preasfinţitul Episcop Macarie a rostit un cuvânt de învățătură, arătând semnificația pomenirii celor adormiți în această sâmbătă care a precedat Duminica în care se comemorează cea de-a Doua Venire a lui Hristos, Judecătorul viilor și al morților.

Ierarhul a arătat că Biserica se reunește în rugăciune, pentru a cere milostivirea Celui Preaînalt, de a-i ierta și odihni în pace pe toți dreptmăritorii creștini trecuți în veșnicie, mai informeaza reprezentantul serviciului de secretariat al Episcopiei, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.