Situatia din Ucraina. Moscova: extremistii infometati dupa putere, trebuie sa fie opriti!

Moscova face apel la toate părțile implicate în revoltele din Ucraina, să își asume întreaga responsabilitate și sa previna adancirea în continuare a crizei, conform unei declaratii recente a Ministerului Rus de Externe, citat de radioul Vocea Rusiei.

“Cerem tuturor părților implicate în criza ucraineană, să își asume întreaga responsabilitate și sa previna adancirea în continuare a crizei. Situatia trebuie să reintre în cadrul legal, iar foamea extremiștilor dupa putere trebuie să fie oprita”, a declarat Ministerul de Externe.

Moscova este deranjata, de asemenea, de încercărire de justificare a schimbarii obligatorii de putere în Ucraina, cu ajutorul organismelor internaționale, inclusiv a Secretariatului ONU.

“Avem impresia că acordul din 21 februarie, cu aprobarea tacita a sustinatorilor sai externi, este folosit doar ca acoperire pentru promovarea scenariului de schimbare obligatorie de putere în Ucraina, (…) fără dorința de a căuta consensul tuturor ucrainenilor și reconcilierea generala. Suntem afectati în mod deosebit de încercările de justificare a acestor acțiuni cu ajutorul organizațiilor internaționale, inclusiv al Secretariatului ONU”, a declarat Ministerul de Externe.

Parlamentul Ucrainei a anunțat in 22 februarie decizia sa de modificare a Constituției, a schimbat conducerea Parlamentului și a Ministerului de Interne, precum și pe comisarii de supraveghere ai Ministerului Apărării, Consiliului de Securitate și Procuraturii Generale a țării, violand un acord între Președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției, și fără să se mai aștepte semnătura Președintelui, conform legii, pentru revenirea la versiunea din 2004 a Constituției. A doua zi, Parlamentul a adoptat o rezoluție privind transferul de competențe prezidențiale catre Aleksandr Turchynov, până la alegerile prezidentiale din 25 mai, conform VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.