Kiev: discutii ample privind restructurarea invatamantului teologic ortodox din Ucraina

Reprezentând atât Biserica Ortodoxă din America (OCA) cat și Seminarul Sfântul Vladimir din Yonkers, New York, Prof. Paul Meyendorff a participat la discuții ample în Kiev, Ucraina, in aceste zile, pe tema restructurarii învățământului teologic din Ucraina, în general, și a Seminarului Teologic Ortodox si al Academiei, in special.

Prof. Meyendorff este membru al Consiliului Mitropolitan al OCA, secretar al Comisiei de Etica și lucreaza in Comitetul Juridic. El este un consultant al Departamentului de Afaceri Externe și al Relatiilor Interbisericesti al OCA. La Seminarul Sfântul Vladimir, el este profesor de Teologie Liturgică și Director de Educație.

Intalnirile au avut loc la Mănăstirea Peșterilor din Kiev, unde se află Academia și Seminarul.

“Grupul de lucru se intalneste anual, din 2010, iar anul trecut a câștigat recunoașterea oficială a mai multor Biserici Ortodoxe, inclusiv a Patriarhiilor de Constantinopol, Moscova, Serbia, România, a Bisericilor din Polonia și Finlanda, precum și a OCA”, a explicat Prof. Meyendorff.

“Scopul grupului este acela de a ajuta Bisericile sa optimizeze calitatea învățământului teologic si sa dezvolte standarde comune. Acest lucru va permite recunoașterea reciprocă a diplomelor și va face sa devina posibile schimburile de studenti intre facultati”.

Participanții la reuniune au fost întâmpinați cu căldură de către Mitropolitul Antonie, rector al Academiei. El a participat la sesiunea de deschidere, in cadrul careia a facut public un raport privind situatia actuală a învățământului teologic din Ucraina și a împărtășit speranțele sale intr-o mai mare cooperare cu alte instituții teologice ortodoxe.

In ultima zi de lucru pe aceasta tema, Prof. Meyendorff a participat la o slujba de pomenire a zecilor de persoane ucise în tulburările care au avut loc în centrul orașului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.