Ucraina: Onufrie, ales loctiitor al Mitropolitului de Kiev. Convorbire telefonica cu Patriarhul Rusiei

Ieri, la Kiev, a avut loc o intrunire a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC – Patriarhia Rusiei). Conform Statutului UOC, sesiunea a fost prezidata de Mitropolitul Agafangel de Odessa și Izmail, un membru permanent al Sinodului si cel mai vechi episcop numit.

Preafericitul Părinte Mitropolit Vladimir al Kievului și al Intregii Ucraine nu mai este în măsură să isi exercite functia în calitate de Primat al UOC, din motive medicale. Membrii Sfântului Sinod au asigurat de faptul că, in urma vizitarii Preafericitului Părinte aflat în spital, Sinodul a considerat că este necesar sa fie ales un locțiitor al Mitropolitului de Kiev.

Astfel, Mitropolitul Onufrie de Cernăuți și Bucovina a fost ales Locțiitor, prin vot secret, conform Statutului Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

După alegeri, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a avut o convorbire telefonică cu Mitropolitul Onufrie. El i-a urat acestuia ajutor de la Dumnezeu în lucrarea sa de raspundere, mai ales în aceste vremuri dificile pentru Biserică și pentru poporul ucrainean.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.