Un asteroid a ciocnit Luna, atat de puternic incat explozia s-a vazut cu ochiul liber (video)

Un asteroid uriaș s-a ciocnit cu Luna, evenimentul devenind astfel cea mai mare coliziune lunara asistata vreodată de către oamenii de știință prin telescop. Stânca spațiala a plonjat in Mare Nubium, sau Marea de Nori, creând un crater cu diametru de 40 de metri in urma impactului, conform unui raport de ultima ora al Ria Novosti.

In aceste zile, fotografii despre aceasta coliziune spectaculoasă au fost publicate de catre Royal Astronomical Society. Omul de stiinta spaniol Jose Madiedo si colegii sai din cadrul proiectului MIDAS (Detectarea Impactelor Selenare și Analiza de Sistem) urmaresc suprafața Lunii prin intermediul a două telescoape, care sunt reglate astfel incat sa detecteze flash-urile de impact.

Un episod acut neobișnuit de luminos și de lungă durată a fost înregistrat in data de 11 septembrie 2013 , conform Royal Society Astronomic din Marea Britanie, citata de un raport VoR. La un moment dat, lumina a fost atat de strălucitoare precum Steaua Polara a Emisferei Nordice și s-a putut vedea chiar si cu ochiul liber, pana la stingerea ei durand aproximativ opt secunde.

Omul de știință a mărturisit că si-a dat seama imediat că asistase la un incident extrem de rar.

Energia de impact a fost estimată, intre timp, a fi fost echivalenta cu explozia a aproximativ 15 tone de TNT. Asteroidul cântărea 450 de kilograme.

Viteza în momentul coliziunii trebuie să fi fost situata în jurul valorii de 17m/s, mai spun cercetatorii, dupa calculele de rigoare. Roca s-a vaporizat la impact si a creat un crater de 40 de metri în diametru. Autorii recentului articol cred ca asteroidul rătăcit ar fi facut parte din stelele Epsilon Perseide.

In aceste zile, oamenii de stiinta au pus la dispozitia celor interesati un material video, pe care il gasiti in topul acestui articol. Noi credem ca merita vazut: interesant ce se intampla in urma unei ciocniri a unei planete, cu un asteroid de doar… 60 cm – 1 m. diametru, atunci cand planeta in cauza – cum este si Luna – nu are Atmosfera care sa o protejeze, asa cum a randuit Dumnezeu sa aiba Pamantul…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.