(foto) Joyce Alice Edwards, o ortodoxa britanica ajunsa la 100 de ani. Primul membru inregistrat cu aceasta varsta

Pe 22 februarie, Joyce Alice Edwards a devenit primul membru înregistrat vreodata al Bisericii Ortodoxe Britanice copte, care si-a sărbătorit cea de-a 100 aniversare.

Cel mai longeviv membru anterior a fost Martha Coppin, din Bournemouth, care a decedat in cel de-al 99-lea an.

Joyce Edwards este verisoara de rang intai cu fostul Mitropolit Georgius de Glastonbury (1905-1979) și mama a Mitropolitului Serafim de Glastonbury, deci este bine cunoscuta de generații de membri ai Bisericii. Ea a fost membra a Misiunii Trotton din Sussex, devenind membru activ al Parohiei Charlton, atunci când a revenit in Londra, ca urmare a decesului celui de-al doilea sot, Peter Edwards, în 1993.

Deși fragila fizic și diagnosticata de trei decenii cu insuficienta cardiaca, aceasta trăiește în propriul sau apartament din Charlton si și-a păstrat acuitatea mentală și spiritul independent. Recent, pe 11 februarie, aceasta chiar a suferit un mini-accident vascular cerebral, dar, prin mila lui Dumnezeu, spiritul ei de neclintit a învins și a fost în măsură să participe la toate evenimentele care au marcat propria zi de nastere, ocazie cu care a primit felicitari chiar si din partea Reginei si a colegilor din Egipt.

În seara zilei aniversarii a participat la o recepție și un concert în onoarea sa, la Biserica Sfantul Toma, din Charlton, iar a doua zi, duminica, a participat la Sfânta Liturghie și I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru numeroasele Sale îndurari pe tot parcursul vietii lungi. În ambele ocazii, aceasta a fost nevoita sa taie si… ceremonialul tort aniversar.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.