Ucraina: Blocarea emisiei pentru mass-media ruseasca, o violare a drepturilor la libera exprimare

Interdicția privind programele emisie de mass-media ruseasca pe frecvențele naționale ale Ucrainei, care ar urma sa fie introdusa, reprezinta o încălcare gravă a drepturilor omului, conform Ministrul Rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Vocea Rusiei – informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

“Am aflat despre propunerile de interzicere a emisiei, in Ucraina, pentru companiile din țări care nu sunt semnatare ale Convenției de Radiodifuziune Europene. Rusia nu este semnatară a acestei convenții, dar această împrejurare nu ne-a oprit de la difuzarea în Europa. Aceste emisii nu au întâmpinat probleme în nicio tară a Uniunii Europene”, a declarat Lavrov, astazi, la o conferință de presă organizata in Moscova, conform radioului Vocea Rusiei.

“În cazul în care o astfel de decizie va fi adoptată în Ucraina, ea va reprezenta o încălcare gravă a libertății de exprimare”, a mai adăugat el, conform VoR, citat de Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.