Moastele Cuviosului Gabriel (Gavriil Urgebadze) din Mtskheta, nebun pentru Hristos, descoperite in Georgia (foto si video)

In aceste zile, în orașul georgian Mtskheta, fosta capitala a Regatului Georgian timpuriu al Iberiei – a avut loc un eveniment semnificativ, in Manastirea Samtavro, pe care creștinii ortodocși din Georgia și din intreaga lume l-au asteptat cu mare respect și dragoste: au fost descoperite sfintele moaște ale Cuviosului si facatorului de minuni Gavriil (Urgebadze), nebun-pentru-Hristos.

Intr-un cadru organizat cu fast, cu ajutorul soldaților, moastele sfinte au fost purtate intr-o procesiune, si în prezența unei mari mulțimi de oameni au fost mutate in Catedrala Svetitskhoveli, care este cunoscuta sub numele de “Inima Georgiei”. In Svetitskhoveli se păstrează si una dintre cele mai mari relicve din întreaga lume, Mantia (tunica, chiton) lui Hristos (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). O slujba a fost oficiata, cu aceasta ocazie.

In prezent, moastele se afla in Tbilisi, la Catedrala Sfânta Treime (vezi video).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.