publicat în: Arhivă

Noul lider al Bisericii Ortodoxe din Belarus: voi face totul pentru prosperitatea poporului

Noul Mitropolit de Minsk și Slutsk, Pavel, care a sosit la Minsk in urma cu doua zile, a declarat că va face tot posibilul pentru a asigura prosperitatea Belarusiei. El a oficiat o prima slujba la Catedrala Sfântului Duh, conform BelTA.

“Împreună vom urma calea evanghelică spre Împărăția lui Dumnezeu”, a declarat Mitropolitul de Minsk și Slutsk, Pavel.

Abordat de Comisarului Belarusiei pentru Religii și Naționalități, Leonid Gulyako, Mitropolitul Pavel a tinut sa-si transmită recunoștința față de șeful statului, Aleksandr Lukașenko, pentru mesajul său cald de bun-venit. “Mesajul lui Alexander Lukașenko conține un punct principal, pe care ar trebui să ne construim relațiile de prietenie și parteneriatele de care sa beneficieze poporul Belarusiei, alaturi de pacea și prosperitatea statului. Voi face tot posibilul pentru a păstra multe dintre lucrarile initiate de predecesorul meu, stimatul Mitropolit Filaret”, a mai declarat acesta, adăugând că s-a familiarizat cu Mitropolitul Filaret, de peste 30 de ani. “Sub omoforul acestuia, am practicat ascultarea în Ierusalim, cunosc atitudinea sa înțeleapta in fata a ceea ce se întâmplă. Eu ii sunt sincer recunoscător”, a mai spus Mitropolitul de Minsk și Slutsk, Pavel.

Conform editiilor noastre anterioare de stiri, la ședința din 25 decembrie, Sfântul Sinod acceptase o scrisoare de demisie, prezentata anterior de către Mitropolitul Filaret. Mitropolitul Pavel de Ryazan și Mihailov a fost numit Mitropolit de Minsk și Slutsk (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).