O puternica furtuna magnetica loveste astazi Pamantul – 9 ianuarie 2014

O explozie de raze X, de cel mai puternic nivel, clasa X, a avut loc pe Soare, la ora 20:32, ora Romaniei. Prin urmare, pe perioada a doua zile, un nor de plasma, format ca rezultat al acestei explozii, va ajunge la Pământ și poate provoca o furtună magnetică, conform unui reprezentant al Institutului Rus de Geofizică Aplicată, citat de radioul Vocea Rusiei, in ultimele ore.

Grupul de pete solare cunoscut cu numele de 1944, sursa exploziei in cauza, este situat în apropiere meridianului central al Soarelui, ceea ce face posibila provocarea unei furtuni magnetice pe Pământ.

Cercetătorul spune că, în prezent, creșterea fluxului de protoni în spațiul din apropierea Pământului este la nivelul evaluat ca S1 și, cel mai probabil, nu va exista o creștere suplimentară a fluxului de protoni.

Nu există informații concrete cu privire la posibilitatea existentei unor tulburări geomagnetice încă, dar, cel mai probabil, tulburările vor avea loc in aproximativ 2 zile de acum, conform VoR.

Explozia solară produce lumini nordice în Statele Unite, Canada și Irlanda (foto). În funcție de puterea radiațiilor X, exploziile solare sunt împărțite în cinci clase – A, B, C, M și X. Un semnal luminos minim, de intensitate A0.0, este practic egal cu radiația de pe orbita Pământului, care este de 10 nanoWatt/1 metru pătrat. Cu trecerea la fiecare urmatoare literă, puterea radiației crește de 10 ori.

Exploziile solare sunt însoțite de emisii de plasma, care pot provoca furtuni magnetice pe Pamant.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.