Nazarineanul Negru in Filipine: sute de mii de credinciosi in procesiune

Sute de mii de credincioși catolici s-au alăturat astazi unei procesiuni religioase anuale, în capitala filipineză, blocand strazile.

Bărbații, femeile și copiii – majoritatea desculți, purtand tricouri maro si fluturand batiste albe – s-au strans in jurul statuii Nazarineanului Negru, care se crede ca are puteri miraculoase.

Procesiunea a blocat arterele capitalei și aproape 100 de persoane au fost aduse la unitatile de prim ajutor, pentru tratament, in urma unor lovituri la picior, amețeli și hipertensiune arterială.

5.000 de ofițeri de poliție au fost desfășurati de-a lungul traseului procesiunii, pentru a păstra ordinea.

Sărbătoarea Nazarineanului Negru reprezinta unul dintre evenimentele religioase cele mai celebre din Filipine, tara predominant catolică, unde mai mult de 80% din populatie se declara credincioasa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.