Drumurile tamaiei si smirnei pretioase, din Arabia. Arheologie si istorie

Expozitia “Drumuri din Arabia” (foto: exponat), deschisa in 2011, se afla acum la Muzeul de Arte Frumoase din Houston, Texas, până pe 9 martie.

“Drumuri din Arabia: Arheologia și Istoria Regatului Arabiei Saudite”, examinează impactul vechilor drumuri comerciale care traversau Peninsula Arabică, asupra transportarii tămâiei și smirnei prețiose în Mesopotamia și in lumea greco-romană, dar și asupra schimbului vibrant reciproc de bunuri si idei. Odată cu creșterea ulterioară a Islamului, drumurile de pelerinaj au condus catre Mecca și, treptat, au înlocuit drumurile tămâiei.

Această expoziție de neegalat prezinta obiecte descoperite in mai mult de 10 de situri arheologice din întreaga Peninsula. Printre lucrările expuse, se numara boluri de alabastru și articole fragile din sticlă, cercei grei de aur și statui monumentale. Aceste obiecte sunt mărturie a schimbului dinamic comercial și cultural între arabi și vecinii lor, inclusiv egipteni, sirieni, babilonieni și greco-romani.

Descoperirile surprinzătoare afisate în cadrul expozitiei “Drumuri din Arabia” deschid o nouă fereastră catre cultura și economia acestei civilizații antice. In versiunile sale anterioare, expozitia a calatorit în Barcelona, Berlin, Paris și Sankt Petersburg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.