Bartolomeu si Justin Welby: seful Bisericii Anglicane il viziteaza pe Patriarhul Ortodox Ecumenic

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, se va deplasa la Istanbul, luni, 13 ianuarie 2014, unde-l va vizita pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Ca Arhiepiscop al Constantinopolului și al Noii Rome, Patriarhul Ecumenic este Primus Inter Pares (Primul Intre Egali – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în comuniunea ortodoxă.

Răspunzând călduros invitației Patriarhulului Ecumenic Bartolomeu de a-l vizita, Arhiepiscopul Justin remarca importantele contribuții ale acestuia in Biserică si societate în general, “recunoscand ca acestea toate unesc Biserica Anglicană și Biserica Ortodoxă”.

Vizita de două zile va cuprinde o întâlnire privată cu Sanctitatea Sa, o recepție oficială în Camera Tronului și o discuție cu Comisia Sinodală pentru Problemele Inter-Creștine.

Arhiepiscopul Welby spune că speră ca vizita sa ajute la dezvoltarea unei mai mari comuniuni între cele două Biserici și să contribuie la obiectivul mai larg al unității creștine.

Reuniunea are loc nu cu mult timp înainte de începutul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină (WPCU), din data de 18 ianuarie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.