Noi pregatiri in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, pentru anul festiv 2014. Doua decenii de slujire arhiereasca

Ieri, in cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, desfasurata sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, s-au revizuit masurile care vor fi luate pentru buna desfăşurare a evenimentelor ce vor marca, în cursul anului acesta, aniversarea a 20 de ani de la alegerea primului Întâistătător al Eparhiei, cat şi sfinţirea veşmântului pictural al Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia..

Evenimentele se vor desfasura – dupa cum ati aflat si din editiile noastre anterioare de stiri – sub titlul: „1994 – 2014. Slujire şi dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”, Preasfintitul Parinte Vincentiu reinnoind si cu aceasta ocazie apelul de participare si implicare activa a tuturor preotilor din Eparhie.

Conform informatiilor primite de la reprezentantul media al Episcopiei, Pr. Arhidiacon Nicusor Silviu Dascalu, in cadrul aceleiasi sedinte “s-a luat act de rezultatul colectelor de bani, alimente, haine și medicamente distribuite bolnavilor și celor care au nevoie de ajutor, realizate în cuprinsul unităţilor de cult din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, ca urmare a citirii Pastoralei Sfântului Sinod în prima duminică a Postului Nașterii”.

“S-a mai luat act, de asemenea, de centralizarea informațiilor transmise de către Birourile de asistență socială ale Protopopiatelor, cumulate cu datele înregistrate în cadrul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, privind evenimentele deosebite din viața eparhiei: conferințe, simpozioane, întruniri, congrese, aniversări, pelerinaje organizate în eparhie, cu referire specială la Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, sub aspect social-filantropic”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.