Winnipeg, Canada: Episcopul Serafim, condamnat pentru agresiune sexuala

Arhiepiscopul Serafim (Storheim) a fost condamnat pentru agresiune sexuală, de către un tribunal din Winnipeg, Manitoba (Canada).

Cazul datează de la mijlocul anilor ‘80 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), când acesta era preot în Winnipeg. El a fost achitat pentru o alta acuzatie similara.

Sentința va fi pronunțată ulterior, în cursul anului. El rămâne in libertate, pe cauțiune. Arhiepiscopul Serafim este fost arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe din America (OCA), in Canada.

Într-o declarație emisă pe 24 ianuarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din America reamintea că Arhiepiscopul Serafim a fost suspendat din slujba, în 2010, când cazul a iesit la lumina.

O comisie sinodală a fost formata, în acest moment, pentru a aborda această problemă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Aceasta ar trebui să informeze, cat de curand, asupra concluziilor trase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.