Siria: Calugaritele rapite sunt bine! Am vorbit cu ele la telefon!

Grupul maicilor rapite în orașul sirian antic Maaloula luna trecută (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) pare sa fie bine, conform unei declaratii a Patriarhului grec-ortodox Ioan Yazigi X, iar o sursa din securitate a marturisit, pentru Daily Star, ca au loc, in prezent, negocieri pentru eliberarea acestora.

“Calugaritele sunt bine, am vorbit personal cu ele la telefon, cu câteva zile în urmă, din sediul Patriarhiei”, a spus Yazigi.

“Ele se afla intr-una din locuintele din interiorul Yabroud și sunt bine, dar nu este suficient pentru noi să știm că sunt bine: sperăm că vor fi eliberate, impreuna cu cei doi episcopi răpiti, în curând, deoarece acestea purtau cu ele mesajul pacii in slujirea altora”, a spus el.

Ioan Yazigi și-a exprimat speranța că episcopii sunt, de asemenea, în condiții de siguranță.

O sursă din securitate a declarat pentru The Daily Star ca Maiorul Abbas Ibrahim, șeful Serviciului General de Securitate din Liban, cerceteaza inca situatia si cazul maicilor rapite.

“Cu toate acestea, negocierile au loc in mod discret și departe de lumina reflectoarelor”, a indicat sursa.

Ibrahim a avut contacte cu oficiali din Qatar, ca parte a eforturilor de asigurare a eliberarii celor 13 călugărițe (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Între timp, primarul orașului de nord-est Arsal a incheiat eforturile sale de sprijinire a acestui caz, conform unui oficial din oraș.

“Eforturile primarului Ali Hujeiri s-au încheiat, în condițiile în care oficialii din Qatar sunt acum în contact direct cu rapitorii”, a declarat adjunctul primarului, Ahmad Fliti, pentru The Daily Star.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.