Libia: Ioan X Yazigi face apel la pace si la evitarea unui vid constitutional

Liderul grec-ortodox Ioan X Yazigi le-a cerut libanezilor, in aceste zile, să își rezolve disputele politice in mod pașnic și sa evite un vid constituțional.

Patriarhul Antiohiei și al Intregului Răsărit a condamnat cele mai recente incidente din securitate, care au dus la pierderea de vieți civile.

“Cele mai recente atentate sinucigașe sunt o reflectare a respingerii altora”, le-a declarat el reporterilor. “Soluțiile trebuie să vină în mod pașnic și politic”, a spus el, cerându-le tuturor libanezilor sa recurga la ele, astfel incat “sa poata depăși stadiul actual și să formeze un nou guvern”.

Patriarhul a facut referire la viitoarele alegeri prezidențiale.

Mandatul de 6 ani al lui Suleiman trebuie sa se încheie în luna mai. Dar, Parlamentul ar trebui să înceapă întâlnirile pe 25 martie, în termenul stabilit de Constituție, pentru a conveni asupra unui nou șef de stat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.