Nigeria: crestinii sunt atacati in fiecare duminica

Militanții au atacat satele creștine din Nigeria în fiecare duminică, în această lună, omorând cel puțin 15 persoane.

Duminica trecută, militanții Fulani au atacat Oweto și Utuluewu, sate din statul Benue, Nigeria Centrală, în timp ce comunitatea se afla in biserică, si au ucis șapte persoane. Conform Release International, alții au fost răniți și casele distruse, cauzand fuga multora. Cinci soldați au fost, de asemenea, omorati, atunci cand încercau să-și apere sătenii.

Anterior, duminică, în Borno, în partea de nord-est, extremiștii Boko Haram au ucis opt creștini, în Sabon Gari, în zona Gwoza.

Pe 5 ianuarie, pistolarii Fulani, vizand bisericile, au fost respinsi de către creștini în zona Manchok (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in partea de nord Kaduna – dar au avertizat că se vor întoarce pentru un “război total”.

Atacurile au continuat si in timpul saptamanii. Pe 16 ianuarie, militanții Fulani au ucis trei creștini și au rănit alți patru, în Nwore și Yokdara, in statul central Plateau.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.